Waterschaarste is het nieuwe thema

Met deze kop opende de Volkskrant een artikel over het derde jaar op rij van droogte in Nederland. Volgens het artikel is Nederland kennelijk goed voorbereid op wateroverlast. Alles is ingericht om water zo snel mogelijk af te voeren. Bij droogte is dat natuurlijk juist niet de bedoeling. We zullen dus mogelijkheden moeten vinden om water vast te houden bij droogte. Het gaat vast lukken in de toekomst om dat beter te doen. Vasthouden als het kan, maar besparing ook! Bijvoorbeeld met een watervrij urinoir.


Nog makkelijker is natuurlijk om water te besparen!

Waterbesparing zal steeds belangrijker worden en daar kunnen in Nederland nog grote stappen gezet worden. Dit zal helpen om de tijden van droogte beter door te komen, maar het zal ook meer en meer geld gaan besparen. We weten allemaal dat in geval van schaarste de prijs zal stijgen. Het is een kwestie van tijd voordat de prijs van water verder zal stijgen.

Neem in dit besparingsproces ook het watervrije urinoir mee! Een watervrij urinoir bespaart ten opzicht van een regulier urinoir ca. 3 liter water per gebruik. Ten opzichte van een normaal toilet is de besparing nog veel groter; minimaal 6,5 liter! We zien in toenemende mate daarom wc’s vervangen worden voor urinoirs. Dit kan als er meerdere toiletruimtes naast elkaar aanwezig zijn. Dit laatste biedt naast het besparen van water ook andere voordelen zoals het verhogen van de capaciteit, het minder morsen door mannen en het eenvoudiger schoonhouden.

Neem contact op met Mr.Friendly en maak kennis met de voordelen die watervrije urinoirs te bieden hebben. Vele, vele bedrijven en instellingen gingen al voor en besparen nu samen vele vele liters schoon drinkwater!

Meer weten over Mr.Friendly watervrije urinoirs? Klik hier!