Typen filters

Nat filter van Falcon Technologies

 

De meeste watervrije (droge- of waterloze) urinoirs zijn uitgerust met een zgn. droog filter. Over het algemeen is er een membraan aangebracht of een soort plastic afsluiter (bijv. dun rubber bandje). Dit werkt over het algemeen best goed. Het kent echter wel wat nadelen. Dunne membranen kunnen makkelijk scheuren of blijven een beetje open staan omdat er vuil en/of urinesteen tussen komt. Al met al sluit het dan niet meer perfect af en zal het urinoir onfris gaan ruiken. Na verloop van tijd gebeurt dit altijd en moet u het vervangen. 

 

Het grootste nadeel van een droog filter is dat dit type filter uw leidingen veel meer bloot stelt aan urinesteen en vuil. Dit kan leiden tot verstopping. Hoewel het Waterless urinoir van Mr.Friendly wel kan worden uitgerust met een dergelijk filter, ontraden wij dit en rusten we dit urinoir standaard uit met een nat filter. Het beste filter dat we hebben kunnen vinden.

 

Weten waarom dit echt beter is? klik hier (naar pagina met info over filter)

Standaard op het Mr.Friendly Waterless urinoir

 

Hier zijn we duidelijk over. Dit filter geeft het beste resultaat met waterloos. Er zit jaren ontwikkeling en ervaring in dit filter. Na diverse generaties en nieuwe versies, durven wij te zeggen: “een beter filter zal je niet vinden”. 

 

Meer informatie over de werking

 

Het binnenwerk is zo gemaakt dat urine er doorheen loopt en, door de vorm, wordt versneld naar de juiste richting. Dit zorgt meteen al voor een sterk verminderd ontstaan van urinesteen. Het afsluiten van geur gebeurt met een heel dun laagje milieuvriendelijke afsluitvloeistof. Dit laagje drijft als het ware op de urine. Als een soort volledig luchtdicht dekseltje. Lekker simpel en het kan niet stuk! Het ontwerp is zo slim dat de vloeistof niet verdwijnt. Daar waar andere natte filters liters vloeistof gebruiken, behoeft dit filter niet te worden bijgevuld. We leveren bij aanschaf een heel klein zakje mee (ter grootte van een zakje ketchup).

Een heel belangrijk aspect van dit filter is dat dit filter als enige uw leidingen beschermt . Alle viezigheid zoals vet, eiwitten, urinesteen, haren, kauwgom, en andere verontreiniging, wordt opgevangen in het filter. Als het filter volledig vol zit met verontreiniging, wordt het pas vervangen. Alles dat niet in de leidingen zou moeten komen, wordt dus verwijderd en verdwijnt in de prullenbak. Een must-have als je het ons vraagt!

 

En nog een voordeel ten opzichte van droge filters 

 

Een droog filter sluit af met een membraan. Stel je eens voor dat dit stuk gaat of open gaat staan. Het zal dan direct onfris gaan ruiken. Het filter moet direct vervangen worden. Daar zit je op drukke momenten niet op te wachten (en het personeel ook niet!).

 

Het natte filter geeft van te voren duidelijk aan dat het binnenkort vervangen moet worden. Tijdens het gebruik komt dan de blauwe vloeistof even kort bovendrijven. Het verdwijnt weer maar is dus wel een indicator. Het filter zit dan namelijk bijna vol met verontreiniging.