Wij zijn

Milieu

Vriendelijk

Mr.Friendly is specialist in watervrije (waterloze) urinoirs. Dit zijn moderne urinoirs die geen drinkwater gebruiken om te spoelen. Goed voor ons milieu en een directe bijdrage aan duurzaamheid!

Waarom spoelen met water?

Het gebruik van watervrije urinoirs neemt snel toe. In openbare ruimtes zou je eigenlijk niet anders meer moeten willen.

Een watervrij urinoir spoelt niet met drinkwater! Drinkwater is om te drinken en dus niet om door het riool te spoelen. Het proces van drinkwaterzuivering en transport kost veel energie. Hoe minder water we gebruiken, hoe minder water (en energie) we nodig hebben. 

Mr.Friendly is dé specialist op het gebied van watervrije urinoirs in Nederland!

Voordelen van watervrije urinoirs

Het gebruik van watervrije urinoirs kent diverse voordelen. In openbare toiletten zou je (mits juist geïnstalleerd) niet anders moeten willen!

* Bespaar schoon drinkwater
* Verminder urinesteen
* Beschermt de leidingen
* Geen defecte spoelsystemen meer
* Hygiënisch door ontbreken spoelrand
* Overstromen is uitgesloten
* Eenvoudig schoon te maken
*Voordeliger dan watergespoeld urinoir
* Duurzaam imago
* Betere score MVO certificaten

BESPAAR SCHOON DRINKWATER

Een watervrij urinoir spoelt niet met drinkwater. Drinkwater is om te drinken en dus niet om door het riool te spoelen. Het proces van drinkwaterzuivering en transport kost veel energie. Hoe minder we gebruiken, hoe minder water (en energie) we nodig hebben.

VERMINDER URINESTEEN

Urinesteen is een binding tussen bestanddelen uit urine en kalk. De kalk komt voornamelijk uit het water dat wordt toegevoegd bij het spoelen. Niet spoelen dus! Urinesteen is slecht voor de leidingen en zorgt voor verstoppingen.

EENVOUDIGE INSTALLATIE

Installatie van een watervrij urinoir kan eenvoudig en snel gebeuren. Indien een (oude) watertoevoer aanwezig is, wordt deze eerst afgedopt. Nadat de ophangbeugel is bevestigd, wordt het urinoir hieraan opgehangen. De uitlaat wordt aangesloten op de afvoer.

Ruime ervaring met watervrije urinoirs

Mr.Friendly maakt sanitaire ruimtes meer ECO- en USER-Friendly.

Modellen

Mr.Friendly urinoirs altijd watervrij

Prachtig keramiek.

Urinoir ‘Ceramic’ is mooi gevormd en heeft een strakke look. Dit urinoir heeft alles; mooi materiaal, strak wit keramiek en een perfecte vorm zodat spetteren vrijwel onmogelijk is. Vervaardigd van strak wit keramiek, sterk gebouwd om vele jaren mee te gaan.

Het filter, eenvoudig en effectief

Dit watervrije urinoir is uitgerust met een filter wat dient als stankafsluiter. Daarnaast zorgt het filter ervoor dat alle verontreiniging die normaal in de afvoer terecht komt, verzameld wordt in het filter. In het filter zit een klein beetje vloeistof; een soort drijvend dekseltje wat zorgt voor het afsluitende effect .

Met ingebouwde videospeler.

Ons watervrij Mr.Friendly urinoir ‘Sturdy’ is uniek in zijn eigen soort. Het robuuste uiterlijk zorgt voor een stoere uitstraling. Bijzonder is de ingebouwde medieaspeler die de mogelijkheid geeft mensen op een effectieve manier te bereiken. Het urinoir kan worden uitgerust met een droog of nat filter. Welk filter geschikt is, hangt af van het type urinoir, gebruik en de locatie. We adviseren graag welke het beste bij jouw situatie past. 

Urinoirs worden gedoneerd

Dit waterbesparende initiatief wordt mogelijk gemakat door sponsorcampagnes. In bepaalde gevallen is het mogelijk Mr.Friendly ‘Sturdy’ met ingebouwde mediaspeler volledig gratis te verkrijgen. Wil je weten of jouw locatie hiervoor in aanmerking komt? We vertellen je er graag meer over.

Filters

Het beste dat de markt te bieden heeft!

Filters zijn nodig op watervrije urinoirs. Ze dienen als stankafsluiter en daarnaast zorgen de (natte) filters er voor dat alle verontreiniging verzameld wordt die normaal in de afvoer terecht komt. Er zijn natte en droge filters. Natte filters zijn filters met een heel klein beetje (afsluit)vloeistof. Een soort drijvend dekseltje. Droge filters hebben geen vloeistof nodig. Wij leveren beide filtertypen. We testen onze filters al jaren en zeggen vol vertrouwen dat dit de beste filters op de markt zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie over beide systemen. We adviseren graag welke het beste past in jouw situatie.

>100.000

LITER DRINKWATER PER URINOIR PER JAAR BESPAARD!