Een watervrij urinoir biedt de oplossing

Mr.Friendly heeft zich volledig gespecialiseerd in watervrije (droge, of waterloze) urinoirs. Dit zijn moderne urinoirs die geen schoon drinkwater gebruiken om te spoelen. Wel zo goed voor het milieu! Een watervrij urinoir draagt bij aan meer duurzaamheid.

Wie meer duurzaam wil zijn, spoelt geen schoon drinkwater door urinoirs.

Het gebruik van watervrije urinoirs is een goede mogelijkheid om meer duurzaam te zijn. Het levert tevens voordeel op bij het behalen een hoger niveau ten aanzien van MVO (zoals bijv. Green Key certificaat).

Het meest succesvolle urinoir van Denemarken is nu beschikbaar in Nederland. Wij hebben gezocht naar het allerbeste en die vonden we in Denemarken. Denemarken heeft aangetoond qua duurzaamheid voorop te lopen. Profiteer mee van deze voorsprong en bestel direct het, naar onze mening, beste watervrije urinoir dat bestaat. Vele bedrijven, hotels, restaurants etc gingen u voor. Weten waarom het Deense Waterless Urinoir het beste is dat u krijgen kunt?

Neem contact met ons op!

Het gebruik van watervrije urinoirs kent diverse voordelen. In openbare toiletten zou je niet anders moeten willen (mits de juiste geïnstalleerd!)

Bespaar schoon drinkwater

Een watervrij urinoir spoelt niet met drinkwater. Drinkwater is om te drinken en dus niet om het riool in te spoelen. Drinkwater moet “geproduceerd” worden. Het proces van zuiveren en transporteren is ingewikkeld. Daarnaast worden er veelal chemicaliën gebruikt. Hoe minder water we met z’n allen gebruiken, hoe minder water (en energie) we nodig hebben.

Vermindering vorming urinesteen

Urinesteen is een binding tussen bestanddelen uit urine en kalk. De kalk komt voornamelijk het het water dat wordt toegevoegd bij het spoelen. Niet doen dus! Urinesteen is een drama voor uw leidingen en zorgt vroeg of laat voor nare verstoppingen die niet zomaar opgelost zijn.

Overstromen is uitgesloten

Als er geen water wordt aangesloten kan het urinoir er dus ook niet mee overstromen. Nooit meer waterschades door verstoppingen of vandalisme.

Minder bacteriën en vieze luchtjes door ontbreken spoelrand

Een watervrij urinoir heeft geen spoelrand waar het spoelwater onder vandaan komt. Je weet wel, zo’n rand waaronder bacteriën vrij spel hebben! Deze rand is een verzamelplek voor kalk. Deze kalk is een goede hechtplek voor vuil en bacteriën. Uiteindelijk leidt dit tot vieze geurtjes. Dit heb je dus niet bij een watervrij urinoir.

Makkelijk schoonmaken

Het ontbreken van de spoelrand maakt het erg eenvoudig het urinoir schoon te maken.

Een watervrij urinoir is veel goedkoper.

Aanschaf: Geen aanschaf van een montagerack en spoelsysteem. Geen waterleiding leggen Onderhoud: Makkelijker schoonmaken, minder loodgieters voor defecte spoelsystemen en/of verstoppingen Gebruik: Besparing van water. Water wordt steeds duurder.

Los van de voordelen voor ons milieu heeft een urinoir dus meer voordelen. Doe je het niet voor het milieu, start dan met watervrije urinoirs vanwege alle andere voordelen. Ga meteen naar de shop en schaf ze aan.