De oplossing voor verstoppingen

hoe om te gaan met urinesteen 

en andere afvoerproblemen

Urinesteen in leiding

Het échte verhaal over urinesteen

Urinesteen zorgt voor verstoppingen. Er gaan veel meningen en verhalen over urinesteen. Maar hoe zit dit nu echt? 

Wij doen al jaren praktisch onderzoek naar het ontstaan van verstopping en urinesteen. Dit is een probleem op veel locaties en vroeg of laat ontstaat er altijd urinesteen. Urinesteen is een binding tussen urinezouten en kalk. Kalk is met name afkomstig uit spoelwater, waarmee urinoirs  gebruikelijk worden gespoeld. Je zou dus verwachten dat bij een watervrije urinoir dergelijk urinesteen niet voorkomt. 

Hoewel sommige leveranciers van watervrije urinoirs beweren dat watervrije urinoirs niet kunnen verstoppen, is deze bewering niet juist. Ook ons menselijk lichaam scheidt namelijk kalk uit. Dus ook bij watervrije urinoirs ontstaat het vervelende urinesteen.

urinoir dat verstopt is

Juist waterzuinige urinoirs zorgen voor problemen

Wij hebben ontdekt dat juist moderne (waterzuinige) urinoirs zorgen voor extra problemen. Er is dan weinig (water) flow, maar tegelijkertijd wel toevoer van kalk. We hebben daarom een systeem ontwikkeld om de leidingen goeddeels vrij te houden van urinesteen.


Wij installeren een elektronisch spoelsysteem op de afvoerleiding dat instelbaar periodiek de leidingen onder druk schoon spoelt. Dat doen wij met een speciaal daarvoor ontwikkelde techniek. Dit is een combinatie van moderne hard- en software dat bestaat in een statische of dynamische uitvoering.

Ons spoelsysteem voorkomt verstoppingen!

Met water spoelen we de afvoer schoon

Belangrijk om te weten

urinoir dat verstopt is

Waterzuinig spoelen kan leiden tot verstoppingen

Met weinig water spoelen heb je wel de kalk, maar niet de flow om resten weg te spoelen. Dit komt ook veel voor met defecte spoelsystemen die nog maar een beetje spoelen. Beide zijn onwenselijk!

urinoir dat verstopt is

Watervrije urinoirs kunnen ook verstoppen

Watervrije urinoirs hebben het voordeel dat ze veel minder kalk in de leidingen hebben. Echter, er ontstaat wel een drap die af en toe moet worden weggespoeld. Gelukkig hard deze minder snel uit.
Met water spoelen we de afvoer schoon

Af en toe onder druk spoelen voorkomt verstoppingen

Spoelen kan handmatig bij een filterwissel met een emmer water, maar spoelen kan ook met een automatisch spoelsysteem. Dat is er in een tijd-gestuurde statische uitvoering, of op aanbod van gebruikers (sensor-gestuurd) met de dynamische uitvoering.

Meer weten over het spoelsysteem?

Er staat een PDF voor je klaar!